Volleyboll håller högsta klass i Västra Ämtervik

Volleyboll är inte en särskilt stor sport i Värmland. Därför är det roligt att det är populärt i just Västra Ämtervik! Vi har under många år varit med i flera ungdomsmästerskap och i år har vårt lag spelat i division 2 och kvalat oss vidare till U-17 och U-19-SM.

Under säsongen var det U-19 SM som var det som gick allra bäst. Då vann vi först kvalet och blev rankade etta i västra Sverige. Under kvalet spelade vi på topp och det kan ha varit de roligaste matcherna i mitt liv.

Under själva SM slutade vi på en tionde plats och det var vi nöjda med, det är inte dåligt att lilla Västra Ämtervik är bland de 10 bästa lagen i Sverige. Flera av de andra lagen har spelare som under säsongen spelat i elitserien och superettan.

Vi har inte lika stora trupper som de andra lagen, vi är ganska få spelare, inte heller tränar vi lika många timmar, men kanske är det just för att vi känner varandra och spelat ihop sedan vi gick på lågstadiet som det går så bra. Alla i laget har gått på samma skola och därför vuxit upp med varandra och med volleybollen. Vi vet hur vi alla tänker, vad vi kan och kämpar för varandra.



Bilderna är från U-19 SM























Men Västra Ämtervik är ett namn som börjar bli mer känt i volleyboll Sverige, då Linn Nilsson tog elitserieguld i år och är uttagen till landslaget, Anniken Rådström ska spela U-21 och U-23 VM i beachvolleyboll båda två med Västra Ämtervik som moderklubb.

/Olivia


Kommentarer

Populära inlägg