Åsidosatt i snart ett halvår, vilken kvinna skulle acceptera det?

 
Lokal väderleksprognos
Det snöar lokalt på SkiSunne, min sambo Anders går och tittar på sina nyinköpta Armador. Bara om ni undrar, så har han har inte inhandlat en flotta eller ett fjärilssläkte, utan ett par skidor. Han längtar.

Det finns två perioder då min sambo är lite mera off: oktober - november och så är det april - maj. Perioder av tankar och drömmar. 

Hösten består i att fundera på vad vi inte gjorde och vad vi ska göra med Cheri. Cheri är alltså namnet - än så länge - på vår segelbåt. Planer finns att vi ska döpa henne efter den fantastiska jazzsångerskan Rigmor Gustafsson från Värmskog (om någon av er missat henne) och det officiella namnet blir förstås Riggan. Vår lilla jolle heter Biggan, döpt efter Anders mamma Birgit.

Dagen efter att Cheri är torrlagd på land börjar Anders att räkna ner och varje dag är en dag närmare sjöläggning. Men i november vänder längtan till en åtrå efter lek och skidåkning i snö. Det finns ingen i min värld som gör så fina snölyktor eller snöfigurer som Anders.


I mars när snön smälter börjar tankarna formas kring Cheri och vad hennes behov kan vara inför kommande säsong. Hon har faktiskt varit åsidosatt i snart ett halvår och vilken kvinna skulle acceptera det? Fast nu är det så att Anders är en mycket omtänksam man och kapten. Han har regelbundet varit ner till uppställningsplatsen för att se till att Cheri inte lider av inkontinens eller haft besök under presenningen. Jo då, så att... vi njuter av alla årstider och är det mörkt, kallt och tråkigt i november så har vi alltid vackra sommardagar att drömma om. Cheri bjuder alltid på vackert väder oavsett vad sjörapporten säger.
/Katarina

Kommentarer

Populära inlägg