Adrenalinet pumpar i massvis, du är totalt fokuserad. Ett misstag och du är ute ur kampen

Varför jag älskar alpint!

Att stå där på start, iklädd den blåa spandex dräkten som representerar Sverige.

Känsloladdad så in i bomben, allt slit du lagt ner. De tårar som fällts, den beslutsamhet som växt från varje nederlag du varit med om. Det ego som stärkts, varje gång du klarat en extra repetition på gymmet, sprungit lite snabbare på banan, hoppat lite högre. Värken i kroppen som inte längre känns, för du är van.

Adrenalinet pumpar i massvis, hjärtat är nära att hoppa ut ur bröstet. Du är totalt fokuserad på vad du ska göra, här och nu. Omvärldens alla problem och kriser hör inte hit. Det är du nu, du gör dig redo för att slänga dig ut i backen, för att inte bara kontrollera de brutala krafterna som skapas, utan också skapa mer fart än någon annan.

Det gäller att hålla sig samman, för ett misstag och du är ute ur kampen, ett misstag och du kan hamna på sjukhuset istället för på prispallen. Du måste satsa allt, det gäller att tro på vad du gör, annars är du körd. Minsta tveksamhet och du är sekunder efter, minsta orolighet under skidorna, och du tappar viktig fart. Marginalerna är små i den här sporten. Det finns inte tid för misstag.

Det är det som är charmen med just Alpint.

Hur mycket det än handlar om att ha en bra teknik och en vältränad kropp när man åker skidor, så har det ingen betydelse, om inte huvudet är lika starkt.

Det är det som avgör om du är en vinnare eller inte.
Fighten mellan dig och ditt inre.

Djävulen som sitter på din axel och säger att det här bara är en lek, bara slöseri med tid. Att dina konkurrenter är starkare än du. Dränk rösten av osäkerhet med ljudet av ditt egna hjärtslag. Bränn bort dina egna tvivel med elden du har inom dig. Kom ihåg vad du kämpar för, och glöm aldrig bort det.

För huvudet är komplicerat och jobbigt. Huvudet söker alltid efter den där svaga platsen under din rustning, den lilla saken du glömde förbereda dig för.

Så när du frågar dig själv, - är det allt jag har? Är jag säker? Och när svaret är ja. När du har gjort allt du kan, för att förbereda dig för kampen. Då är det dags att gå framåt och möta fienden som finns inom dig. Bara nu kan du ta kampen i dina egna händer.

Du står på start tillsammans med dina värsta konkurrenter, och ni är alla ute efter samma sak. Att åka lite bättre och lite snabbare än alla andra.

Så tro på rösten som säger att du kan åka lite bättre och du kan åka lite fortare, för dig, är naturlagarna bara ett förslag.
Tur är för de som önskar att saker ska hända.
Svett å andra sidan, är till för de som vet att det här är ett val.
Och när tiden kommer, och tusentals röster försöker säga att du inte är redo. Lyssna istället på den ensamma rösten som säger att du är redo, du är förberedd, det är upp till dig nu.
 
Jag kommer att lyckas för jag är galen nog som tror att jag kan.
Paulina Grassl
Vi säger tack till Paulina för den här gången och önskar stort lycka till i framtiden.
 
Nu tar Sunnebloggen julledigt och återkommer i mitten av januari. Vecka 3 - 4 bloggar Stefan Steen, hockeymålvakt i Skellefteå.
God Jul och Gott Nytt År!

Kommentarer

Populära inlägg