tisdag 30 april 2013

Mallbacken tar lärdom och blickar framåt

Tisdag 30.4

Hej
Helgen var tuff. Det var en lång resa till Malmö och en riktig tuff match. Vi åkte till Malmö via Helsingborg var vi övernattade. På lördag morgon gjorde vi en promenad i stan och åt lunch på hotellet innan vi fortsatte resan. Vi hade en bra uppladdning inför matchen, men vi kunde inte överraska Malmö och ta poäng av dom. Det blev 3-0-förlust. Ldb Malmö var ett steg framför oss hela matchen.

Som jag lovade på fredag så krigade vi till sista minuten, men det räckte inte till på den här gången. Nu måste vi ta lärdom av matchen och titta framåt mot Piteåmatchen på söndag i Munkfors.

//Maija

På första bilden är Hayley Lauder, jag och Katie Fraine


fredag 26 april 2013

Mallbacken beredd att kriga till sista minuten

Fredag 25.4
Det var en bra dag igår. Laget är klar att utmana Ldb Malmös världsstjärnor och kriga till sista minuten för att ta poäng med oss tillbaka till Sunne. Känslan i laget är jättepositiv och väntade. Det blir alltid en extra laddning när man får möta en av de bästa damfotbollsspelarna.

Idag åker vi buss till Helsingborg var vi övernattar och åker sista biten till Malmö på lördag förmiddag. Matchen börjar klockan 15.00. Man kan följa match på Svenska fotbolls hemsida och hålla tummarna för oss.

Trevlig helg och hörs på måndag igen och då kommer ni få höra tankar om matchen.
//Maija

torsdag 25 april 2013

Fullt fokus på nästa fotbollsmatch

Torsdag 25.4

Hej
Det har varit en lyckad vecka än så länge. Tentan gick bra och jag har haft tid och träffa nära och kära. Idag är jag tillbaka i Sunne och all fokus på lördagens match mot Ldb Malmö. Vi har två träningar i dag, mer individuell pass på morgonen och på kvällen matchförberedande träning var vi går genom taktiska saker som blir speciellt viktiga just mot Malmö.

Tisdag och onsdag kväll har jag också fått se två jättespännande fotbollsmatcher i herrarnas Champions League, Bayern München - Barcelona och Dortmund - Real Madrid. Jag tror att många hade förväntat sig att Barcelona och Real Madrid skulle köra över de tyska lagen men det blev tvärtom.

Jag hejar på Barcelona och jag var jättebesviken på deras prestation. Matcherna visade att man måste ha rätt inställning, mod och vilja för att vinna matcher när marginalerna är små. Jag kan inte vänta till nästa veckas returmatcher. Det blir spännande att se om de spanska lagen kan komma tillbaka och gå vidare till final.

//Maija

tisdag 23 april 2013

Maija spelar i Mallbacken och finska damlandslaget

Tisdag 23.4.2013
Hej allihopa,
Jag heter Maija Saari, 27, och jag är ett nyförvärv till Mallbacken IF för året. Jag spelar som mittback både i Mallbacken och i det finska damlandslaget. Säsongen har precis börjat och nu är all fokus på matcherna. Vid sidan av fotbollen studerar jag nationalekonomi. I början av året har jag pluggat distans till Finland och nu läser jag i Karlstads universitet.

Det blir en speciell, spännande och hastig vecka för mig och vårt lag. Först åker jag till Finland för tisdag och onsdag för att göra en muntlig tenta från en kurs som jag har läst distans till Aalto universitet i Helsingfors. Sedan på fredag åker vi buss med laget till Malmö för helgens seriematch.

Det är riktigt kul och få hälsa familjen snabbt efter en lång paus, men nackdelen med resan är att jag missar ett träningspass och en genomgång med laget var vi tittar video från lördagens match mot Kristianstad.

Hoppas det är lite soligare och varmare väder i Helsingfors än det var imorse i Sunne.

//Maija

fredag 19 april 2013

Sunne Trygghetscenter öppnar i maj

Så har åter en vecka gått. Nu är det fredag och en förhoppningsvis skön helg väntar oss. Jag ska med fru och ett par goda vänner åka till Göteborg och gå på teater. Kanske har våren gjort större framsteg där. Annars har veckan varit bra. Arbetet på Trygghetscenter har rullat på och mötet på onsdagen var mycket givande. Vi känner att våra förberedelser innan invigning går bra och alla fem är beredda i våra startgropar när vi öppnar i maj. Välkommen dit. Mer information om var och när annonseras.


Trevlig helg!

/Stisse

onsdag 17 april 2013

Vuxna som förebilder...

Varmt ute och kraftig vind. Det är bra så att vägar och annat kan torka upp. Nu när vägarna börjar bli fina och "kommungubbarna" sopat gator och trottoarer ser man allt fler cyklister och gående i farten. Jag konstaterar dock att alla inte vet på vilken sida av vägen man ska cykla och att man inte ska cykla på trottoarer.

Att inte små barn vet kan man förstå, men när vuxna inte kan reglerna hur ska vi då kunna ställa kav på att barnen gör rätt? Förr var vi poliser ute i skolorna och pratade trafik, kanske behöver vi återuppta det samarbetet med skolan igen. Detta är en fråga som vi på Trygghetscenter kanske får ta tag i...
/Stisse

måndag 15 april 2013

Förbereder informationsträff på Sunne Trygghetscenter i maj

Efter att vintern försökt en gång till så verkar denna måndag ändå bjuda på lite vår. Regn och 7 plusgrader redan på morgonen ger ju viss förhoppning om att våren är på gång. Bor man som jag efter en byväg känner man igen hålen och guppen som varje vår ger sig till känna. Nu är det som värst och även den asfalterade landsvägen liknar stundtals en berg- och dalbana. Ska väl inte klaga men det litar på ibland.

Har i alla fall tagit mig till Sunne och sitter i Sunne Trygghetscenters blivande lokaler. Håller nu på med att se vilka föreningar och grupper som vi ska bjuda in till en informationsträff i maj. Då ska vi diskutera trygghet och försöka enas om vad som inledningsvis ska prioriteras i trygghetsarbetet.

Deltagarna på informationsträffen skall representera olika åldrar och geografiska områden. Tanken med mötet är även att olika föreningar och grupper som kommer kan få idéer om att starta olika aktiviteter och insatser som vi från Trygghetscenter kan komma ut och stötta.


/Stisse

tisdag 9 april 2013

Sunneborna bestämmer vad Trygghetscenter ska prioritera

Vi räknar med att inviga Sunne Trygghetscenter någon gång runt månadsskiftet maj-juni. Vi planerar som bäst för hur vi ska starta vår verksamhet. Vi försöker få grepp om vilka områden som skall prioriteras och vad Sunneborna anser vara viktiga frågor. Det tar vi reda på genom att träffa och möta olika grupper och föreningar.

En viktig del är hur människor upplever tryggheten i sina boenden och bostadsområden. Här kan vi tillsammans skapa bättre miljöer och trivsel och här kan alla inblandade bidra.

/Stisse

måndag 8 april 2013

Öka tryggheten och minska brottsligheten

Jag heter Sten-Åke "Stisse" Skyllkvist och jobbar som polis i Sunne. Började min polisiära bana den 8 maj 1972. I år blir det således 41 år sedan. Av dessa har jag jobbat 31 år i yttre tjänst, dagar kvällar och nätter i polisbil. 

Nu i år fyllda 60 har jag fått andra uppgifter. Jag ska vara med och starta Sunne Trygghetscenter. Det är ett samarbete mellan kommunen och polisen.

Arbetet grundas på Kommunens Drogpolitiska program och polisens huvuduppgift: öka tryggheten och minska brottsligheten. Under de tio år som jag inte jobbade i yttre tjänst arbetade jag med förebyggande frågor bland annat på Brottsförebyggande Centrum, Värmland så dessa frågor ligger mig mycket varmt om hjärtat.
På bilden ser du Stisse, Gun-Britt och Erik,
tre av medarbetarna på Sunne Trygghetscenter.
Vi som kommer att arbeta på Sunne Trygghetscenter är förutom jag, Sunnes säkerhetssamordnare Gun-Britt Pettersson, alkoholhandläggare Erik Asplund, ungdomssamordnare Lars Stiernelöf och räddningschefen Lennart Edvardsson.
/Stisse

torsdag 4 april 2013

Inspiration

Avenyn La Rambla
med Columbusstaty
Under påskveckan är jag i Barcelona.
Det är mitt tredje besök på ett år. Staden som i mitt tycke har väldigt mycket.
Det finns konstmuseum, chokladmuseum, tjurfäktningsarena, byggnader (La Sagrada Familia) parker, sandstrand och uteliv.Och så förstås fotbollslaget,
FC Barcelona

Det är svårt att förstå vilken apparat detta lag är. Leksaker, tröjor, muggar, kläder, handdukar mm. Arenan (Camp Nou) är helt enorm och det kommer att vara "inspirerande" att få se matchen Barcelona-Mallorca, på söndag 7/4.

Camp Nou-Barcelonas arena


La Sagrada Familia,
kyrkan som sägs vara under
ständig reparation/byggnation
På tal om "inspiration", så vill jag vara det för min omgivning. Jag är frisk och vill ta vara på den tid jag har och leva de drömmar som inte är allt för långt borta.
Jag är intresserad av äventyr och ska försöka mig på ett vågat sådant till sommaren.
Vi är några personer (bl.a min särbo Åsa) som tillsammans ska försöka genomföra denna bravad, på ett eller annat sätt, så jag hoppas att vi inte tar oss vatten över huvudet.
Någon är med organisatoriskt och någon är med rent aktivt och utför äventyret.
Håll utkik./Marcustisdag 2 april 2013

Gyllene tider

Det är påsk och våren med alla dess färger och dofter är i antågande. Hundbajs och snödropp kommer fram.
Man får nostalgivibrationer från tiden som barn, när man tog fram cykeln och åkte i de rester av snö och is som fanns kvar. Vattnet rann längs vägen och i diken. Asfalten började blotta sig och däcken fick bättre fäste och man kunde sladda i det grus som det hade sandats med under vintern.

Kristet och hedniskt firande strålar samman och blir en kommersiell succé. Mycket god mat, dryck och godis. Vårfrudagen har blivit våffeldagen och Jesu död och uppståndelse uppmärksammas.

Leksand är återigen i kvalserien och denna gång hoppas jag verkligen att återtåget tar sig till slutstationen.

Gyllene tider har släppt en ny låt och det är verkligen gyllene tider.
I allt detta fantastiska som händer på våren när livet spirar, ska man dock skänka en tanke till, att om inte nedbrytning, förfall och död fanns, kanske inte vi skulle uppskatta våren så mycket. Det låter väldigt tragiskt och det ska inte uppmanas. Däremot uppmanas till det som prästen sade på min avslutning i nian, "lev livet". 

Glad Påsk önskar Marcus