Ett varmt och ömt intresse för motorsport och Sunne i mitt hjärta


Sunne är och kommer alltid vara en kär plats för mig, det är där jag har vuxit upp, gått i skola, lärt mig köra bil med mera.
Just det med bilintresse som jag skrev om i mitt förra inlägg, har jag ärvt av min pappa. När jag var liten fick jag och mina systrar många leksaker av honom, de flesta brummade! Även om jag tyckte att det var skoj med motorer och sånt under uppväxten så var det ändå inte förrän jag kom i sena tonåren som det riktigt ”blommade” ut med bilintresset. Då blev det ett brinnande intresse av det och sedan har det fortsatt!


Eveline kör folkrace
Jag började tävla i folkrace när jag var 17 år. Då kör man på en bana. Startar 6 stycken bilar i bredd samtidigt och så gäller det att vara reaktionsnabb så man kommer iväg snabbt i starten och helst vara först över mållinjen efter tre varv!
Sedan har det bara fortsatt av bara farten som kartläsare åt min far och andra förare, arrangera biltävlingar.

Då jag har ett genuint intresse för bilsporter ledde det till andra roliga arbeten som jag hunnit med att prova. Jag har bland annat arbetat som rallyguide ute på olika WRC tävlingar ute i världen, arbetat som stuntförare (för Eva Röse) och bilansvarig i filmen rallybrudar. Jag har även haft en egen firma där jag arbetade med olika uppdragsgivare inom motorsporten. En av dem var Mitandersforsborna Pernilla och hennes make Petter Solberg.
Fikarast under rally VM i Spanien, Eveline och kollegan Tone

Men så kom kärleken emellan och jag lämnade Sunne för Dalsjöfors! Idag har jag fortfarande ett varmt och ömt intresse för motorsporten, men tyvärr hinner jag inte engagera mig så mycket som jag skulle vilja, och för stunden har det ”brinnande” intresset bytts ut mot ett ”brinnande” intresse för renovering istället! (I alla fall för stunden!!)/Eveline
Vinnare i Finnskogafestivalen i Höljes 2010




Kommentarer

Populära inlägg