Leva på landet

"Leve landlig"

Anne Elin Tollerud
Jag flyttade till Bråsstorp förra året - till en avstyckad gård med nästan fem hektar mark och uthus, lada och ladugård med mera. Trots att jag är född och uppvuxen i Oslo, har jag alltid drömt om att bo på landet.

Innan jag flyttade hit, var detta mitt fritidshus som jag köpte år 2000. Så jag var lite bekant med Sunne sedan förut, hade några vänner här och har fått fler nu.

Här är det fantastiskt att bo. Frisk luft, lugnt, naturskönt, djur av alla slag, världens bästa grannar och trevliga värmlänningar.

Bäst av allt är en jättestor trädgård. Jag älskar min trädgård. Jag skulle vilja påstå att jag är trädgårdstokig.  Jag var i Oslo under påsk, men kom hem tidigare än beräknat eftersom det skulle bli varmt och då passar det bra att plantera. Jag har alltid några växter, buskar eller träd som väntar på att komma i jorden.


Nu har jag två trädpioner, fyra småbladslindar, åtta styvmorsvioler och en ros som tålmodigt väntar. Och så är det alla fröerna jag sådde i mars, nu ska de flesta omplanteras. Bara bra att några fröer inte tog sig - jag har faktiskt ingen användning för 400 tobaksblommor!


Nu står allt och växer i sina mjölkkartonger, druvlådor eller inslagna i tidningspapper. Man tager vad man haver när trädgårdsdrömmarna tar tag i en stackare i mars månad. Och det sker gärna när snön vräker ner och vinden tjuter runt husknuten .

Kommentarer

Anonym sa…
Bra och snyggt skrivit på ren svenska också!

Populära inlägg