Parmesangratinerad gös

Efter allt töl om MSG (läs tidigare blogginlägg om "Faran med att tillsätta glutamat i kosten") blir det lite om gösen som på allvar etablerat sig i fryken.

Parmesangratinerad gös med stekta tomater, potatis och brynt smör


Beräkna 150 gram per person av gösfile. Den här är tagen på nät i övre Fryken. Det blir några tiotal gösar på en sommar.
Salta och peppra fisken innan den doppas i uppvispat ägg innan den vänds i nyriven parmesan.
Hetta upp stekpannan smält smör och häll i bra olivolja.
Stek på hög värme tills en gyllenbrun färg. Vänd fisken och sänk värmen rejält och låt fisken bli färdig på eftervärmen. Den behöver inte speciellt lång stektid.

Bryn en rejäl klick smör i en kastrull. Den är färdig när den slutat fräsa och proteinet sjunker till botten.

Hacka rödlök,vitlök och basilika.
Fräs rödlöken och vitlöken mjuk, lägg i körsbärstomaterna och stek på medelvärme till skinnet börjar spricka. Strö över basilikan rör om en gång och servera.

För 4 personer
600 g gösfile, Ett ägg, 50 gram riven parmesan, Salt o peppar
8 medelstora potatisar
150 g körsbärstomater, 1 rödlök, 1-2 vitlöksklyfta, en kruka basilika

Smaklig måltid!

































Lennart Robberts



Kommentarer

Populära inlägg