Varg visar väg till fårfarm

Då är årets upplaga av Övre Frykens Konstrunda till ända.

Vädergudarna visade sig från sin bästa sida under helgen. Mycket sol och kalla nätter gjorde att det var torrt och fint på gårdsplanen. Besökarna trivdes. Framförallt långfredagen bjöd på osedvanligt många besökare och mycket handel i gårdsbutiken. 
Besökarna fick träffa några av våra flasklamm som sprang lösa och villigt lät sig kelas med av alla barn som kom till vår gård. Hönsen paraderade med tupparna i spetsen, medan kaninerna flydde över till grannfastigheten. 


På skärtorsdagen tillverkade äldste sonen en stor replik av den varg som är symbol och vägvisare för konstrundan. Den mätte 2,5 m på längden och ledde mången besökare till vår gård som annars förmodligen inte hade planerat att åka hit.


Nu har lugnet åter lägrat sig över gården och idag blir det produktion av några olika produkter som tog slut över helgen, sedan bär det av till Kristinehamns vårmarknad imorgon onsdag för ny försäljning.

Dagens arbete med fåren innebär utfodring med fem nya ensilage. En av lammgrupperna skall vägas för att se när de blir slaktmogna, sedan blir det vaccination mot gasbrand. Gasbrand är en sjukdom som får kan drabbas av när de släpps ut på bete och således byter till en kraftfull diet. Gasbrand leder ofta till döden med uppsvällda magar.
/ Joakim och Helena Lundgren

Kommentarer

Populära inlägg