Sunnealliansen, ett integrationsprojekt om fotboll

Vi började träningsmatchandet mot Sommaro. Våra killar gjorde en kanonmatch och vi vann med 1-0! Vi spelade riktigt fin fotboll med mycket rörelse och passningar inom laget.



Sen spelade vi två matcher mot Fryksdalsalliansen från Torsby.
Första matchen gjorde vi inte bra, killarna kom för sent och var stimmiga. Jag och Peter hade heller ingen ordning på någonting. Vi glömde spelarförteckning till domare och kom i väg sent från samlingen på Kolsviks fotbollsplan, då vi inte visste vilka som åkte direkt till Torsby. Det gick som det gick i matchen. Vi spelade uselt och fick storstryk med 5-1.

Returmötet möt Torsby på hemmaplan var betydligt bättre och slutade 2-2. Alla kämpade och vi fick igång ett bättre passningsspel och rörelse i laget. 
Vi spelade vårt spel så som vi vill spela. Eftersom våra killar är väldigt duktiga tekniskt så ska vi spela snabb rörlig fotboll på backen och minimera långbollar.


Förbättringsarbete/Möte med Tommy Söderberg
Nu ville vi utveckla och förbättra våra spelare och göra lite mer för våra Sunnekillar och killarna från andra delar av världen, som inte spelar någon annan klubb och bara har en träning i veckan. Jag och Peter träffade Tommy Söderberg vår före detta svenska förbundskapten i fotboll. Vi ville att han skulle hjälpa oss att påbörja en utbildningsplan för våra ungdomsledare i IFK Sunne. Tommy kom med lite inspiration och lite tips och idéer som vi tog till oss.

Möte med kommunen
Nu fick vi lite mer på fötterna och kontaktade Felix Egegren på Sunne kommun som har hand om de ungdomarna på Parkvillan, ensamkommande flyktingbarn, som vi har med i Sunnealliansen.

Felix blev intresserad när vi berättade om våra planer att få till en till träning till i veckan i samarbete med kommunen och att göra detta som ett integrationsprojekt under en period i sommar. Hur, när och spelregler kring detta var nu i sin linda och vi kom överens om att vi skulle gå hem och fundera lite mer och ta ett nytt möte i slutet av maj.

Där är vi nu och fortsättningen kommer att handla lite mer om detta och om våra matcher och träningar.

För Sunnealliansen/Kenneth Holm

Kommentarer

Populära inlägg