Bli fosterförälder och gör skillnad!















Hej
En sak som har haft ett stor intryck på mitt liv och på min utbildning, är att jag har växt upp med fosterbarn i familjen. Efter att ha läst samhälle, med inriktning beteendevetenskap, på gymnasiet så valde jag att läsa på samhällsvetenskapsprogrammet på universitetet i Karlstad.

Under min uppväxt så har vi haft ett par avlastningar som det kallas. Det betyder att barnet i fråga bor hos oss ett visst antal helger i månaden och ibland under längre lov. Med fosterbarn i familjen så får man en insyn i andra familjers liv. Vilket ledde mig till att vilja bli beteendevetare och på så sätt kunna hjälpa både barn och vuxna i olika familjer.

Själv så har jag en tjej som fosterbarn, hon bor hos mig en till två gånger i månaden.

Jag vill uppmuntra andra till att bli fosterföräldrar. Inte bara hjälper man familjen som behöver avlastning utan man kan också hjälpa barn, som inte borde bo hos sina biologiska föräldrar. Med andra ord du kan göra en skillnad genom att bli fosterförälder.

Jag vet att jag inte skulle ha upptäckt mitt intresse för beteendevetenskap om inte jag hade växt upp med fosterbarn i familjen. Jag vet också att jag skulle inte ha varit jag utan det. Min familj har fått både en starkare och mer förstående relation till varandra. Det gynnar med andra ord alla.

/Sanna

Kommentarer

Populära inlägg