Tänkvärt med Tor & David i Umeå

Hej!
Jag som håller i rodret under dessa veckor heter David Ek och jag kommer att dela med mig av min vardag som småbarnsförälder och som tänkvärd underhållare i Tor & David.

Just nu sitter jag tillsammans med min kollega Tor på nattåget på väg hem från Umeå. Vi har under dagen medverkat i en metodfestival riktat till pedagoger och lärare inom förskola och grundskola med fokus på de nya globala hållbarhetsmålen.

David och Tor medverkade i metodfestival
Det var en intressant dag, på många sätt. Inte minst för att nattåget upp till Umeå var mer än 3 timmar försenat. Vi skulle egentligen ha inlett hela konferensen kl 08.30 för att sedan återkomma vid ytterligare 2 tillfällen under dagen. 
Men eftersom tåget rullade in först kl 10.10 på stationen i Umeå fick arrangören Naturskolan kasta om i programmet. 
Så istället gjorde vi ett lite längre pass under eftermiddagen. Men å andra sidan hann vi göra ljudcheck i lugn och ro och vi kunde repa på några låtar inför kvällen. 
Och så fick vi slumra en stund. Det var skönt. Det blev inte så många timmars sömn på tåget. Dessutom hann vi möta vänner från tidigare arrangemang, Johanna och Mathias från Den Globala Skolan.

Under middagen på kvällen återkom vi med flera inhopp och blandade på sedvanligt vis med humor och allvar, sång och musik.

Tor och David underhåller på middag i Umeå
I går gick jag ju igenom lite släkthistoria och skrev att min mormor var från Norrland. Och min mormors farfar bodde faktiskt i Umeå och lät bygga ett hus till sig och sin familj på Storgatan 37. Löjtnant Grahns villa, som än idag finns kvar. Visst är det en ståtlig byggnad!

Löjtnant Grahns villa, Umeå
I morgon blir det administrativt jobb hemifrån. Och full fart med barnen. Det är ju lov nu. 
Hej hopp! ses i morgon.
/David

Kommentarer

Populära inlägg