Bemötande och värdegrund i Skara


Hej
Jag som håller i rodret under dessa veckor heter David Ek och jag kommer att dela med mig av min vardag som småbarnsförälder och som tänkvärd underhållare i Tor & David.
Tor & David i Skara. Tema bemötande för alla anställda i Skara kommun. Sju föreställningar för 1500 medarbetare under tre dagar. Idag har vi avverkat de första två och vi har fått väldigt bra respons.


I våras blev vi kallade på audition till Skara. Det var första gången vi var på audition. Två andra presumtiva aktörer blev också inbjudna. De valde oss. Riktigt skoj. Så i våras gjordes en första föreställning för alla chefer i Skara kommun. Föreställningen filmades av våra vänner Gro och Mattias på Origo film. Filmen kommer att användas som en del i Skara kommuns fortlöpande arbete kring bemötande och värdegrund.


Våra rollfigurer Inge Geist och Kenny pratar om inställning, fokus och vilka självbilder vi framkallar.


Hur snabbt går det att få en vän? 1 vecka? 1 månad? 1 dag? Barn är ju experter på det här. De kan ju bli vänner direkt. Utan att de känner varandra. De bara börjar leka. Vuxna däremot vill gärna få bekräftat att de har samma värderingar på något sätt. Eller håller på samma lag. Eller röstar på samma parti. Eller att man åtminstone delar något. Det tar längre tid för vuxna att bli vänner.
I morgon fortsätter vi att jobba med Skara kommun. Det ser vi fram emot!
/David

Kommentarer

Populära inlägg