Sunnetjejen Emma Olsson om sitt liv i USA
















Hej allesammans där hemma,
Emma Olsson heter jag och har fått äran att skriva i Sunnebloggen under dom kommande två veckorna. Jag hade tänkt dela med mig lite utav mitt liv här i USA, vad jag gör, hur jag tog mig hit och andra roliga diskussioner med allt från skillnader och likheter mellan USA och Sverige till aktuella vardagsämnen om ledarskap och millenniumgenerationen.

















Jag kom till USA och Danville, Virginia i augusti 2011 för första gången för att spela fotboll och studera på college. Jag planerade då att bara stanna i fyra månader och komma hem till jul, men jag trivdes och blev kvar.

I december 2014 slutförde jag min kandidatexamen i Sport Medicine och blev erbjuden att stanna och jobba till mig en Master i Business Administration (MBA). Så idag jobbar jag som assistent till våran Athletic Director, samtidigt som jag pluggar och siktar på att vara klar med min Master i december nästa år.

















Averett University heter skolan jag jobbar för här i USA, Averett är ett privat drivet universitet och dom största intäkterna kommer från sponsorer och/eller donationer från privatpersoner. Precis som dom flesta universitet här i USA har även Averett en Athletic Department, vilket kan jämföras med en svensk idrottsklubb, fast i det här fallet tillhör alla lag, tränare och idrottare skolan och man representerar skolan när man tävlar och spelar matcher mot andra skolor.














40% av Averetts studenter är faktiskt atleter, vilket är ett ganska stort antal om man jämför med andra skolor. Vi har 14 lag, 13 heltids- och 6 deltidsanställda tränare, 25 assisterande tränare, 3 som jobbar med sportinformation, 4 Athletic trainers (nästan som sjukgymnaster fast tränade inom Sport Medicine) och 4 administrativa anställda.

Chefen för alla 55 anställa heter Meg Steven, hennes titel är Director of Athletics och det är alltså henne jag jobbar för. Jag jobbar med allt från planering och arrangerande av matcher till dagliga möten, budgetering, ledarskapsträning och avtal med sponsorer.

Jag hoppas denna mjukstart av introduktion har motiverat er att fortsätta följa Sunnebloggen framöver och jag hoppas också hösten tar hand om er där hemma. Precis som i Sverige börjar dagarna här bli kallare och mörkare och nu väntar jag allt mer spänningsfyllt på att december ska knacka på dörren och inte minst att få komma hem till Sunne under jullovet.

/Emma




Kommentarer

Populära inlägg