Världen ändras...

Hej
Detta är den sista krian i det två veckor långa 'arbetspasset'. Det kan nog vara lagom att sluta nu. Risken, om jag skulle fortsätta, är väl annars att jag skulle bli konverterad till en surgubbe som bara letar inspiration till saker att skriva inlägg om. Och det verkar ju lite onödigt. Bättre är att ta en promenad i det vackra vårvädret.

Man kan undra hur sommaren tänker sig att bli i år. Det känns ju som om klimatförändringarna börjar få rejäla effekter. I.o.f.s. så ligger nog Sunne väldigt bra till. Naturen är lagom bucklig så att avrinningen är bra, men det är inte så mycket branta berg så att den blir onödigt kraftig.

Lite konstigt är det dock att så många vill bo 'sjönära' numera, det verkar som om mannaminnet av översvämningar är mycket kort. Risken är att boendet stundtals kan bli onödigt sjönära.

Men, som sagt, vi bor rätt bra till. Det är värre vid kusten och vid Vänern. Men varmare och blötare lär det väl. Man kanske skulle börja fundera på att provodla lite mer sydländskt, stundtals ser ju gräsmattan ut som en lämplig plats för risodling.

Husen vi har är knappast byggda för det framtida växthusklimatet. Det kommer kanske att bli en utmaning att fundera på hur vi ska kunna vårda äldre trähus. Och hur man ska bygga nytt.

Vi har det nog ändå väldigt bra förutsättningar för framtiden, men det kanske kommer att komma många klimatflyktingar från sydligare länder hit. 

Världen ändras, och man är så illa tvungen att ändras med den.
Det finns inget alternativ, liksom.

Torbjörn/

Kommentarer

Populära inlägg