Sista ordföranden i SKUTT

Att finna någon som vill lägga ner sin tid ideellt i en förening är inte enkelt, om det så är att sitta i styrelsen eller hjälpa till som medlem. Vi har alla mycket att göra och att lägga på en uppgift till i kalendern är inte enkelt.

Paradoxalt finns det väldigt många som arbetar i föreningar. Tack vare det har vi internet ute i bygden, underhållning på kvällar och helger och möjligheten för barn att utöva näst intill den idrott de vill. Jag är oerhört tacksam för allt alla gör. Jag tror och hoppas de får mycket tillbaka. Kanske är det att bygden får leva, att de kan ha kvar företaget, se sina eller andras barn/barnbarn utvecklas eller att man träffar många nya vänner som berikar ens liv.

Jag har suttit som tillförordnad ordförande i SKUTT sedan december i fjol, då dåvarande ordförande flyttade från Sunne, fram till i går då vi valde Lars Ramström som ny ordförande. Då valde medlemmarna även att vi ska ändra namn till mitt • sunne.  Så här skriver Kelly Lansman, Maja Larsson och Patrik Larsson, de studerande från Brobygrafiska, som arbetat fram det nya namnet och den grafiska profilen som vi kommer använda:

"Vi tycker att det är viktigt att ha ett namn som talar om vad föreningen sysslar med. Att man redan när man hör namnet kan tänka sig vad det är för typ av förening. Därför är det viktigt att använda Sunne med i det nya namnet. Vi ville också få ett namn som kändes personligt. Efter mycket funderingar blev det till slut Mitt Sunne. Ordet mitt kan stå för flera olika saker. Sunne ligger MITT i Värmland. Orten ligger MITT emellan sjöarna Mellan-Fryken och Övre Fryken. Föreningen jobbar främst med centrumutveckling, mitt är ett annat ord för centrum. Mitt som i min stad, Mitt Sunne. I loggan har vi också lagt till en punkt efter mitt. Man ska alltså kunna läsa mitt punkt Sunne för att återigen förstärka att de jobbar med centrumutvecklingen."

Med det lämnar jag med varm hand över mitt • sunne till Lars Ramström och önskar honom lycka till. Själv tar jag ner skylten som sista ordförande i den tidigare centrumföreningen SKUTT.

Trevlig helg!

/Rickard Lindqvist


Kommentarer

Populära inlägg