Tony Hadders, cirkusartist

Hej på er!
Tony Hadders heter jag och för två veckor framöver kommer jag att gästblogga här i Sunnebloggen.

När jag blev tillfrågad om jag ville gästblogga för Sunnebloggen blev jag väldigt glad. Att få skriva här trots att jag själv inte är värmlänning gör mig varm inombords!

I mitt första inlägg har jag tänkt att presentera mig, lite om min bakgrund och vad jag sysslar med. Målet är att ge er en tydlig bild av mig men jag inser redan nu att ni kanske kommer ha fler frågor
än svar efter den här presentationen.

Jag är cirkusartist med stort intresse för rörelse, musik, skrivande, scenkonst, hantverk och spiritualitet. Naturen är mitt hem och scenen är mitt jobb. En väldigt välbalanserad tillvaro!

Foto: Therese Ljunggren

Jag kommer från en kommun utanför Göteborg som heter Härryda.
Som barn har jag spenderat mycket tid i Sunne med omnejd då mina båda föräldrar hyser stor kärlek för Värmland. Samma kärlek har vuxit i mig och jag är säker att mina båda bröder känner samma sak. När jag växte upp ville jag inte bli astronaut. Jag ville bara helst att mina föräldrar en dag skulle berätta för mig att dom hittat mig i en utbrunnen meteorit och tagit med mig hem. Jag ville växa upp och veta att jag var från en annan planet och därigenom förstått varför jag var annorlunda.

Mina år i grundskolan var rätt hårda men jag tog mig igenom dom med motivationen att försvara min skatt. Skatten jag bar på var mitt egenvärde. Jag förstod att de som ville mig illa var de som hade mer ont än mig. Det som stack i deras ögon var att jag kunde vara mig själv och inte lät någon forma mig. Idag tycker jag synd om dem, men hoppas att de hittat rätt nu.

När jag sökte gymnasium så hittade jag nycirkus. Efter ett antagningsprov på Cirkus Cirkörs gymnasieutbildning förstod jag vad jag ville bli. Cirkusartist.
Jag var nervös i flera veckor efter provet och när svaret kom så klättrade jag upp på gympasalstaket och skrek av glädje, jag kom in!
Nu, 10 år senare, så har jag medverkat i olika föreställningar, uppvisningar, event och workshops. Förra året examinerade jag från en cirkusskola i Köpenhamn och nu är jag tillbaka i Sverige för att hitta fler roliga jobb och utmaningar.

Det finns så mycket att skriva om, men här får jag tacka för mig denna gång. Under dessa två veckor kommer jag att försöka täcka fler roliga och intressanta ämnen, vad det blir får ni se!

I nästa inlägg kommer jag att skriva om naturen. Främst skogen, men också om en spännande händelse från en båttur i Rottneälva mot Hån.

Allt gott!, Tony

Kommentarer

Populära inlägg