Post-it-lappar och blädderblock

Jag får ofta frågan om det är någon skillnad att arbeta i ett privat företag mot att arbeta i ett kommunägt bolag. En stor skillnad är att antalet möten har minskat rejält.

Arbetar du i en offentlig verksamhet så är det ideligen möten. Det är möten för att någon ska ge information. Det är möten för att man ska vara med och bidra med idéer till ett projekt. Jag vet inte hur många projektmöten (ofta EU-finansierade) jag varit på …

Ibland kan möten vara lite tröttsamma ...

Vi delas in i grupper med främmande personer och får en bunt med gula post-it-lappar för att spåna fram något som projektet ska ägna sig åt. Sedan ska en i gruppen redovisa vad gruppen har kommit fram till på ett blädderblock. Tanken är nog god för att tillvarata deltagarnas idéer, men i detta läge är projektet redan riggat och klart. Eftersom deltagarna inte haft tid att förbereda sig på frågeställningarna innan mötet blir det inte speciellt genomtänkta svar på dessa gruppövningar.

Jag skulle önska att företag och organisationer fick komma mer till tals, med idéer och önskningar, innan projektmedel till ett projekt söks. Då tror jag att projektmedlen skulle användas mycket mer effektivt.

Tack för att du tog dig tid att läsa min blogg. Vill du följa mig på nätet finns jag på Facebook med mitt namn och på Twitter som @reineflodin.
/Reine

Kommentarer

Populära inlägg