Om att kreera & Instagram

Hej igen! Hoppas att ni uppskattar mina inlägg :-)

”En värmländska som vurmar för hem, familj, svunna tider och fina vyer”, ja så står det på min Instagramprofil där jag kallar mig ”Berggrenskans”. Jag tänkte i detta inlägg skriva om varför jag startade ett nytt öppet konto och vad jag tycker om Instagram. Under kommande inlägg så kommer jag skriva mer ingående om vad den där Berggrenskan menar med den där profilpresentationen …

Under några år så har jag som så många andra haft ett privat Instagramkonto, som familj, vänner och bekanta följt. Där har jag lagt upp bilder på familjen, vardagen och lite pysslande. Men, så sker den hemska terrorattacken i centrala Paris i november 2015. Jag grottar ner mig väldigt mycket i detta av någon anledning och läser alla inlägg och nyheter om det på Aftonbladet och Nyheterna. Världen känns som en otroligt mörk plats och jag känner mig ledsen och rädd och vill bara stänga in mig och min lilla familj.

Jag behöver något annat att tänka på, något att greja med, jag raderar Aftonbladets app, nu vill jag fly in någonstans där det är lugnt, vackert och glatt. Jag har ju länge gillat att vara kreativ och inreda mitt hem, letat loppisfynd och sedan länge scrollat bland fina, inspirerande bilder på diverse sidor. Jag bestämmer mig för att skapa ett öppet Instagramkonto där jag bara ska lägga upp saker som rör inredning, som likasinnade kan få följa och förhoppningsvis bli inspirerade av. Bilder på kökshyllan, mitt senaste loppisfynd, min juldukning eller hur jag stylat till det på soldäcket.

Fridas fina kökshylla

Ytliga saker utan allt det mörka som händer runt om oss. Detta är snart ett år sedan nu och kontot har växt, i dags dato är det över 800 personer som följer mig där, det kunde jag aldrig föreställa mig! Familj, vänner och bekanta fortfarande men också likasinnade loppisfantaster. Kontot har blivit lite av en hobby för mig, att styla iordning fina miljöer, fota dem och dela dem med andra, ja det tycker jag är jätteroligt! Idéerna bara sprutar (oftast!) och jag uppdaterar dagligen, ibland flera inlägg om dagen. Nu lägger jag även upp andra bilder än bara inredning för att variera mig lite. Jag trivs inne på Instagram, där är alla så positiva och berömmer varandras bilder, texter eller fynd.

Många verkar gilla gamla grejer precis som jag och det är skönt att utvecklingen går åt det hållet tycker jag – allt måste inte vara nytt! (Mer om hur jag tänker med inredning i ett senare inlägg!). Mitt lilla konto har också blivit uppmärksammat av Tradera som ville ha ett litet samarbete mellan dem och mina bilder och jag har också fått andra roliga förfrågningar via kontot.
/Frida


 




Kommentarer

Populära inlägg