Om hem och hus

Ciao alla läsare! I detta inlägg tänkte jag skriva om hur jag tänker kring hem, hus och inredning. Att inreda och kreera i hemmet är ett intresse som ligger mig varmt om hjärtat. Att skapa ett trivsamt hem där vi i familjen och gäster trivs känns viktigt för mig. Inredning har inte alltid intresserat mig så mycket. När jag var yngre så var det var min syster som stod för det intresset medan jag inte ville hålla på med mitt rum.

Men, såsom mycket annat som började intressera en när man fick eget bohag var att pyssla i hemmet.


Gammal kista, fågelbur och böcker

Min grundfilosofi har vuxit sig fram de senaste åren. Jag ska försöka förklara för er hur jag tänker … Jag känner nu att jag hittat MIN stil vad det gäller inredning. En stil som kan hålla i många år och inte bara köpa det som är trendigt just nu! Jag vet vad jag gillar och hur jag tänker. Sedan många år så har jag varit en flitig besökare på loppisar! Bara älskart! Det roliga med loppisar är att du aldrig vet vad du kan förvänta dig säljs där. Det är inte alltid jag är ute efter något heller, ibland står det bara en pryl där som jag måste ha. Saker kan ju också se väldigt intetsägande ut på hyllan eller bordet på loppisen men bara passa perfekt i ditt hem samtidigt som de kan få nya användningsområden hos dig. Med risk(?)för att låta som den käre Ernst Kirchsteiger så vill jag skapa en känsla i hemmet, du ska känna något när du kommer in i ett rum. Då blir där en blandning av prylar, både gammalt, nytt, ärvt, fått, ja saker som väcker en känsla helt enkelt. Och det är då som hemmet blir personligt, när man inreder efter känslan.


Platt-TV, gammal radio och svartvita bilder

Jag försöker också (när tid och lust finnes) skapa en känsla eller ett minne när jag lagar middag på helgen, till exempel när vi lagar och äter grekiskt så vill jag ha på grekisk musik under tiden. Då minner jag mig tillbaka till Grekland sittandes på en taverna någonstans vid havet. Lagar jag något italienskt så åker en av farmors gamla kokböcker om just Italien fram och kanske poppar jag lite Ramazotti, och lagar jag något polskt så blir det en polsk öl till det, bara för att få den där känslan, och den förhöjer faktiskt maten ;-)

Jag inspireras av väldigt mycket, tidningar, filmer, tv-serier, böcker och nätet men också genom att bara promenera runt i vår natur och vårt samhälle.

Det har sagts om vårt hem att det är ”hemtrevligt”, ”välkomnande” men även ”spännande”. Man kan inte få bättre betyg tycker jag!

Jag anser mig absolut inte vara någon expert på detta med inredning, men har en passion för det, så här kommer några tips från mig:

* Till er som inte börjat gå på loppisar än – testa! Det är så kul! 
* Att blanda in lite ”loppat” i ditt hem gör det mer personligt enligt mig! 
* Hitta vad du tycker om och mår bra av och följ inte alla trender.

Gamla boxningshandskar






* Gå på känslan, känns det rätt att hänga upp ett par antika boxningshandskar eller en annorlunda tavla på väggen så är det rätt! Huvudsaken är att DU gillar det! 


* Ta inte inredning så seriöst, det ska vara kul! Jag blandar gärna upp lite finare grejer med en gammal leksaksbil eller någon liten gubbe/staty. 
* Flytta runt på dina saker, man behöver inte köpa nytt för att få förändring.
/Frida

Barnrum

Ljusstakar och kanske en gammal kinesisk soldat?


Burk med färgglatt godis, leksaksbil och bricka med Union Jack

Kommentarer

Populära inlägg