Så fort jag kom ifrån Sunne så längtade jag tillbaka




















Hej
Som jag berättade i föregående inlägg gick jag i skolan i Stockholm. Under den tiden frilansade jag en del som dansare, bland annat med dansgruppen ”Wicked project”.

Annefors och Sunne kom sedan att bli min fasta punkt. På helgerna brukade jag komma hit för att jobba extra på Spa i restaurangen och på fitness-avdelningen. Jag bodde hos Terje och Sten-Åke som gav mig den bästa tryggheten jag kunde önska mig. Jag levde i en svensk familj och kom i kontakt med de svenska traditionerna på ett närmare plan.

Efter en tid började jag på Musikkonservartoriets dansarutbildning i Falun. Jag fick Faluns kulturpris och började frilansa ännu mera som dansare. Sedan började en hel del priser ramla in; Stipendiet ”MID”-musik i Dalarna, Stallfåglarnas stipendium, ”TSO”- Teater och ScenOrden, Bosse Parneviks stipendium med mera.















Jag medverkade i Sunne-revyn och vi hade föreställningar på helger och en hel del förberedelser innan nyår. Reine Flodin producerade och Terje Thoresen regisserade. Vi skickade in ett av mina dansnummer för att vara med på tävlingen ”Revy-SM” och jag råkade ta hem två priser; ”Bästa tv-mässiga nummer” och ”Årets dans och rytm-2005”.  Detta nummer såldes till Peter Flack i Örebro och det ledde till att jag arbetade hos honom under två års tid med revyn ”Det våras för Hjalmar”.

Jag jobbade med Peter Flacks revy i Örebro i två år.















Många spännande möten blev det under min dansperiod...

















































2005 träffade jag också Sara som i somras blev min fru. Sunne blev alltmer och kom att förbli mitt nya hem. Så fort jag kom ifrån Sunne så längtade jag tillbaka hit. Jag arbetade även som danslärare på Kulturskolan som var under ledning av Tuula Dajén och undervisade på Stjerneskolans danslinje i Torsby samt på Torsbys Kulturskola. Det blev mycket pendlande mellan Örebro, Sunne och Torsby dessa år. Jag undervisade även i Arvika på Klässbols högstadium och gymnasium eller Stage and performance som det numera heter.

I somras blev Sara min fru!




















År 2008 skadade jag min fot rejält och var tvungen att tänka på att sadla om med nya utmaningar. Hur mitt liv fick en helt ny vändning ska jag berätta för er i nästa inlägg...

/Ardhon Bujupi

Kommentarer

Populära inlägg