Frivillig sjukvårdsresurs

Nu är man helt färdig
Något högtravande vid något tillfälle, lite överdrivet positivt avseende avsaknaden av fin-ölhäng sedan flytten enligt min fru, och en rejäl känga till SYO-konsulenterna i Sunne kommun. Det får väl betraktas som en helt ok blandning ändå.

Kul att få möjligheten att nå ut till Er som läser Sunnebloggen. Vår vardag är ju ärligt talat inte speciellt spännande, men vi gör som så många andra; skyltar med det som är nämnvärt. Kanske har någon fått sig ett garv eller känt igen sig i alla fall.

Jag hörde senast idag att Hans Roslings son håller med mig i att framtidens utmaning i skolan är att lära barnen skilja mellan åsikt och fakta. Det låter som en vettig man den där Ola.
Jag menar ingenting med det – men mitt skeptiska blogginlägg publicerades 17/2, och Ola Roslings krönika kom ut 20/2. Ingen dålig läsarskara vi har här i Sunnebloggen…

Så – planen framöver? 

Det är dags att börja så sina tomater och chilis för i år. Glöm inte det. 
För vår del blir det nog Red Alert. Det var de tomater som gav mest frukt förra sommaren och som smakade bäst. Kanske kanske kan vi till och med ställa fram pallkragarna och plantera något i dom denna vår till skillnad från den förra när de stod utomhus hela sommaren utan varken plantor eller jord. Vi lyckades också mörda de physalisplantor vi fick av grannen med de riktigt extremt gröna fingrarna. Bättring i år!

Kanske hittar vi ett perfekt köpehus i eller i närheten av Sunne. 
Charlotta kräver att det är byggt 1930-1950 någonstans och inte är sönderrenoverat. Jag försöker förklara att jag inte orkar genomföra dräneringar eller stambyten som livet ser ut just nu, men det ska tydligen inte vara ett problem säger hon.

Till sommaren gör jag placering som läkare på vårdcentralen i Sunne. 
Den sträcker sig ända fram till november, alltså möjligt med promenad och eller cykel till och från jobbet under ett halvår. Lyxigt i jämförelse med Torsby. Jag har redan jagat Maria som är ansvarig för rallyt i Höljes i slutet av juni och kommer med största sannolikhet finnas med i sjukvårdsteamet där.

Om det finns behov – och livet tillåter rent tidsmässigt – är jag gärna med vid fotbollsturnering, fältrittävlan eller andra tillställningar som frivillig sjukvårdsresurs under våren och sommaren. Kanske kan jag hjälpa till med en bedömning av en fotled eller med att plåstra om några fingrar? Hör av dig till mig så pratar vi om det!
Kontakta Pontus, länken går till Pontus epostadress


/Pontus Weinar

Kommentarer

Populära inlägg